Nieuws

Afsluiting gymseizoen 2016/2017 jeugd

Op donderdag 6 juli was er een afsluiting van het seizoen voor de jeugd. Na het verzamelen in de gymzaal, werden er groepen gemaakt voor de speurtocht. Met behulp van foto’s van bekende plaatsen in Poortvliet, moesten zij de route lopen. Onderweg waren er een aantal spelletjes, zoals spijkerpoepen en zaklopen. Eenmaal terug in de gymzaal werden er spelletjes gedaan. Na de spelletjes was het tijd om te gaan eten, overheerlijke pannenkoeken! Bedankt baksters! Ze zijn goed in de smaak gevallen, want er waren kinderen die er zelfs wel 5 op hadden. Ondertussen waren er spelletjes klaargezet die de kinderen in groepjes van 3 gedaan hebben, zoals Jenga met houten blokken. Het was een geslaagde afsluiting, fijne vakantie!

Bij foto’s en filmpjes staan foto’s van de afsluiting.

Zomermarkt 2015

Na 1 jaar overgeslagen hebben we als bestuur besloten om dit jaar weer traditioneel deel te nemen met een stand op de zomermarkt in Poortvliet. Er waren weer heel wat voorbereidingen voor nodig om deze dag te doen slagen. Er werd besloten voor het bakken van oliebollen en de eitjes weer aan de man te brengen. Bakker Cock Leijs heeft voor ons het beslag gemaakt. Was van een hele goede kwaliteit.
Dit jaar hadden we 4 baksters: Gerda Lisseveld, Donateur/Jolinda Hoogerbrugge/Janny Lisseveld en Maddy Niemantsverdriet, Donateur. Bakken liep voorspoedig en gezellig onder elkaar.Janny Tichem is al jaren onze vaste bakster maar was deze keer verhinderd. In de middag kwam ze kijken en was het bakritueel gereed. Men had meer dan duizend oliebollen gebakken en verkocht.
Dus heeft Janny helpen opruimen. De eitjes is hoofdzakelijk bemand door de jeugdleden. Het streven is om ook de jeugd erbij te betrekken. En dat is gelukt. Maaike Goense/Nienke v.d. Maas/Iris Quist/Karlijn Reedijk/Meike v.d. Male en Toppagna Tol hebben de stand bemant. Ze hebben heel wat eitjes verkocht. Bedankt voor jullie inzet. Helaas ging het rond de klok van half 3 regenen waardoor de braderie leeg liep dus ook het eitjesverkoop stil kwam te liggen. Ook de overige standhouders gingen aan het inpakken. Zodoende was de zomermarkt omstreeks 4 uur afgelopen.
Tini werd weer opgeroepen om alles weer af te bouwen met behulp van Johan Krijger en een aantal dames en jeugdleden.
De zomermarkt heeft het mooie netto bedrag van € 688 opgebracht.
Na vele jaren de organisatie voor de zomermarkt op zich te hebben genomen heb ik besloten(Riet Hage) hiermee te stoppen. Ook ik wordt een dagje ouder en dan moet je keuzes maken. Ik wil iedereen bedanken die mij met raad en daad heeft bijgestaan.
Hierbij doe ik dan ook een oproep wie deze taak op zich wil gaan nemen??
Hopelijk komt er een opvolgster(ger) zodat er in 2016 weer een zomermarkt komt met oliebollen van Gymvereniging “Excelsior”
Je kan zich hiervoor aanmelden bij de voorzitter Rietje Krijger.
Verslag Riet Hage.

Oliebollen actie 2014

Het bestuur heeft besloten om op 8 november 2014 een oliebollenverkoop te organiseren. Maar omdat te realiseren moet er weer heel wat geregeld worden, zoals de locatie waar het kan plaatsvinden, ventvergunning etc.Een geschikte locatie werd gevonden aan de Hogeweg 4, bij de familie Hoogerbrugge. Alles was daar aanwezig wat wij nodig hadden om te bakken. Johan en Tini halen op donderdag de attributen op bij bakkerij van Oost in Tholen. Peter van Poortvliet verzorgde het beslag bij bakkerij van Oost. Tini haalt op zaterdag het beslag op. Janny en Jannet bakken de oliebollen, Rina en Joke pakken ze in. Er waren veel leden en jeugdleden die de oliebollen huis aan huis te koop hebben aangeboden. Het weer was goed. De baksters hadden zo rond 14:00 uur dertien emmers beslag verwerkt. Alle oliebollen zijn verkocht, op en te kort. Wij kunnen terug zien op een geslaagde oliebollenverkoop. Een mooie opbrengst voor de clubkas. Wij bedanken alle leden en jeugdleden voor hun inzet om deze actie tot een goed resultaat hebben gebracht. Jacob Hoogerbrugge voor het beschikbaar stellen van de locatie. Jannet en Janny voor het bakken van de oliebollen.

Het is wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Het bestuur, Riet Hage

Fietstocht 22 mei 2014

We zijn gestart bij de Meulvliet in Tholen daar hebben we eerst een bakje koffie gedronken met een bolus. Voor onderweg kregen we een flesje water. De route ging over de brug naar Lepelstraat, Halsteren, Ford-Rover en daarna naar Moerstraten voor de lunch, dit was voor sommige fietsers moeilijk te vinden. Na de lunch fietste we richting Steenbergen en gingen we net daarvoor richting de Kladde en zo weer terug naar de thoolse brug. Daar aangekomen was er voor iedereen een lekker softijsje.

We kunnen terug kijken op een mooie fietstocht met 35 deelnemers en prachtig weer.